Warning: DOMDocument::load() [domdocument.load]: I/O warning : failed to load external entity "/home/deb29137n3/domains/bestemmingazie.nl/public_html/india/reizen/fietsreizen.xml" in /home/deb29137n3/domains/bestemmingazie.nl/public_html/india/reizen/fietsreizen.php on line 13
Reizen India: rondreizen, groepsreizen, familiereizen en accommodatie India
HomeContactNieuwsbrief
Vakantie Indonesie
Vakantie India

Landinformatie India | Reisgidsen | Landkaarten |
India staat bol van cultuur en tradities, zo is bijvoorbeeld de koe een heilig dier. De belangrijkste religies zijn het HindoeÔsme (tempels), Boeddhisme (kloosters) en de Islam (moskeeŽn). Dit uit zich verder in tientallen festiviteiten, traditionele dansen en de geur van wierook. Ayurveda, een eeuwenoude geneeskunst, komt oorspronkelijk uit India.


India heeft natuur- en wildbescherming hoog in het vaandel staan. Er zijn dan ook ca. 80 nationale parken, 441 wildreservaten en ca. 39 Tijgerreservaten. Er is een grote rijkdom aan fauna met 350 soorten zoogdieren waaronder de bedreigde Bengaalse tijger, Aziatische olifant, Indische neushoorn en sneeuwluipaard. Daarnaast heeft India ca. 47.000 plantensoorten en 1.200 vogelsoorten.